23 00 66 02 Kontakt oss Få et gratis tilbud

Fordeler med planter

Fordelene av innendørsplanter går langt utover det estetiske . Vi har en reell forbindelse med blomster, planter og trær, og det er derfor vi liker å ha dem rundt oss, hjemme eller på kontoret.

Nyere forskning viser at interiørplanter er bra for både mennesker og bygninger. Planter gjør kontorlokalene levende, øker trivselen og effektiviteten, renser luften, demper støy og stress og sprer glede. Ved å gi investere i planter, får du et friskt miljø som reduserer kostnadene for sykefravær. 

Plantefordeler med Ambius

Innendørsplanter er til nytte for oss på en rekke områder:

Forfriskende

En av fordelene med interiørbeplantning er at det bidrar til å kjøle ned luften gjennom prosessen med fordampning. Dette er spesielt effektivt i høye bygninger der planter i et f.eks atrium, faktisk kan hjelpe til med å regulere temperaturen.

Forbedre luftkvaliteten

Forskning utført i USA har vist at planter tiltrekker seg mer støv enn man tror. Nivået av partikler i luften (inkludert luftbårne sporer) kan reduseres med så mye som 20 %. Dette kan føre til en redusert bruk av luftrensere (men man kan ikke erstatte dem), samt en forbedring av inneklimaet.

Redusere bakgrunnsstøy

Planter har lenge blitt brukt for å redusere støy. Nyere forskning har vist at planter også kan bidra til å dempe nivået på bakgrunnsstøyen inne i bygninger.

Våre egne undersøkelser viser at planter og deres blader absorberer, bryter opp eller reflektere bakgrunnsstøy, og miljøet blir mer behagelig.

Planter absorberer lyder best i rom med dårlig akustikk og med harde overflater.

Bedre følelse av velvære

Studier i Europa har vist at yrkesrelaterte helseproblemer knyttet til usunne bygninger kan reduseres betydelig ved å plassere interiørbeplantning i bygningen.

Kontorbygg kan være vanskelig å ventilere naturlig og det er begrenset tilgang på naturlig lys og utsikt.

God interiørdesign av kontormiljøer kan gi mennesker lett tilgang til en innendørs hage eller vegetasjon, spesielt hvis det er et atrium eller andre store lokaler. Kombinasjonen av planter og kunstig lys, kan bidra til å lindre problemene med å ikke ha tilgang til naturlig dagslys.

Planter reduserer stressnivået

I alle typer lokaler kan vi hjelpe til med å velge riktige planter som skaper beroligende miljøer.

Vi kan også finne frem til planter som passer til å skjerme, lage soner og som guider mennesker den riktige veien, gjennom store og ukjente lokaler. Et eksempel er flyplasser og jernbanestasjoner. Steder hvor mennesker med forskjellig kulturbakgrunn og språk møtes - og hvor man ofte har dårlig tid og hvor stressnivået er høyt.

Finn ut om Ambius og hva kan vi gjøre for din bedrift

Lær hvordan du kan øke salget med duft markedsføring

Finn ut hvordan planter kan være nyttig for deg og din arbeidsplass