23 00 66 02 Kontakt oss Få et gratis tilbud

Vitenskapelig eksplosjon av myten om kontorproduktivitet

  • Psykologer ved University of Exeter advarer om at dagens metoder ved utnyttelse av kontorarealer kan koste britiske firmaer 93 billioner pund per år i tapt produktivitet.
  • Forskere ved Unversity of Exeter hevdet at folk var lykkeligere, friskere og 17% mer produktive i et rom utsmykket med Ambius planter og kunstverk enn de som hadde kalde og tomme rom.

Forvaltningen av kontorlokaler i dette landet er ineffektive. Det er ganske trolig at produktiviteten og velværen i ditt firma er betydelig lavere en den burde være. Takket være upartisk vitenskapelig samarbeid er Ambius i en idèell posisjon til å rette disse manglene

Resultatet av den siste akademiske forskningen gjennom Prism (psykologisk forskning på identitet og omsorg), en del av University of Exeters internasjonalt berømte School of Psycology, tilbakeviser sterkt antagelsene om at utformingen av kontor og arbeidsflater stadig utvikles. Det omvendte viser seg å være mer riktig. Metoder for forvaltning av arbeidsplasser stagnerer. Betrakt et moderne åpent kontorlandskap (kanskje ditt eget) og se hvordan det kan sammenlignes med følgende beskrivelse fra et kontor fra 1906:

"(The) desks facilitated visual supervision and the hierarchical use and control of work space. On the periphery of the building and around the central area of the 'pool' were the managers' and supervisors' offices. Only managers retained the prerogative of controlling a window for ventilation and light and a door for privacy, while the pool workers were reliant on increasingly mechanical delivery of the ambient environment." (Crompton & Jones, 1984)

prism logo

Det er åpenbart hvordan Prism oppnådde sine resultater. Psykologer går likevel lenger i en rekke utredninger. I løpet av de siste fem årene har de enda ikke funnet et scenario der det moderne rommet – anvendelsen av det ”kalde” kontor med dets regler om rent skrivebord og standardiserte arbeidsvilkår tilbyr noe annet en det samme arbeidsmiljøet når det kommer til velvære, arbeidsglede og produktivitet.

Så hva er alternativet? I studier der mennesker arbeider med samme kontoroppgaver under samme belysning, ved en konstant temperatur og med samme møbler fant University of Exeter ut at folk var lykkeligere, friskere og 17% mer produktive i et rom utsmykket med Ambius planter og kunstverk enn de var i et kaldt rom. Bare i Storbritannia ser Prism at de nåværende metodene for kontorutnyttelse kan koste 93 billioner pund i tapt produktivitet. Hvor mye koster det din bedrift?

For en relativt liten kompensasjon kan Ambius hjelpe selskaper med å gjennomføre store og synlige forbedringer. Gjennom vårt samarbeide med PRISM ved University of Exeter gir Ambius upartiske vitenskapelige løsninger for det moderne kontor. Denne forskningen har som mål å øke velværen hos dine medarbeidere og din organisasjon. Vi vil gjerne dele våre erfaringer av dette samarbeidet for å hjelpe deg til å forbedre din bunnlinje.

Pågående forskning innen Prism utformes for å tilpasse Prismmodellen og tilbyr en forskningsstøttet konsulenttjeneste til selskaper rundt omkring i verden. For ytterligere informasjon, vennligst kontakt Kenneth Freeman på Ambius i UK på e-post: [email protected].

Prism gjør det mulig å knytte kontakter med organisasjoner som jobber for å forbedre sitt kontormiljø og erfaringer fra de mennesker som jobber der. Prism sitt mål er å gjøre et psykologisk givende miljø til en økonomisk nødvendighet, ikke bare et moralsk valg.

Interesserte organisasjoner oppfordres til å delta i dette spennende forskningsprosjektet der målet er å få til en positiv forskjell. Mer informasjon om arbeidet i Prism finnes på deres hjemmeside: www.prism-identity.com.

† Knight, C.P., & Haslam, S.A. (2010). Lean, mean and ineffective. The impact of office space management on organizational identification, well-being and productivity (in press).

Last ned vår pdf Scientifically exploding the myth of office productivity (125k)
(engelsk tekst).

Ambius plants in office waiting area

Finn ut om Ambius og hva kan vi gjøre for din bedrift

Lær hvordan du kan øke salget med duft markedsføring

Finn ut hvordan planter kan være nyttig for deg og din arbeidsplass