Hvert år har sine trender - noe vi også følger godt med på. Ved å se på utvalget fra våre leverandører og samarbeidspartnere, oppsummer vi her våre spådommer om hvilke planter, blomster og materialer som blir populære i år.

Som et stort globalt selskap er vi i Ambius svært opptatt av bærekraft. Derfor følger vi nøye med på hvordan klimakrisen, teknologiske endringer og samfunnsutviklingen påvirker dette. Vi håper du blir inspirert av noen av de grønne trendene vi ser for 2024.

Potteplanter

Potteplanter

Med en stadig raskere fremvekst av en virtuell virkelighet øker lengselen etter det varme og naturlige. Ved å bruke grønne planter som et grunnleggende aspekt i rommet, gjenskaper man en naturlig og kjent følelse. Vi ønsker å bringe det grønne inn og forvandle arbeidsplasser til frodige jungler, som er inspirert av botaniske stemninger. For å gjenskape den grønne utendørsfølelsen inne, satses det på store planteinstallasjoner med enten klatreplanter og plantevegger eller flere hengende planter sammen.

Mosebilder

Organiske materialer

Bruk av mose innendørs er et svar på klimaforholdene; vi vil se bærekraftige løsninger! Dette produktet har et naturlig utseende, som om det kom rett fra skogen. Mosen vi bruker er lokalt plukket og har et lavt klimaavtrykk. I tillegg sier mosen noe om inneklimaet. Dersom mosen ikke holder seg myk og god, er det et for tørt inneklima. I tillegg hentes det mye inspirasjon fra den virtuelle virkeligheten og vi vil se vaser med ombré-effekt i flere farger. Det vil også bli brukt materialer i gull som utstråler positivitet og kvalitet.

Utendørsbeplantning

Utendørsbeplantning

Mange ønsker å ha flotte planter utendørs, men vil samtidig velge planter som krever lite vann og vedlikehold. Derfor vil en av årets trender være å skape en «middelhavsfølelse» med bruk av planter som ikke trenger mye vanning. En annen trend er en kombinasjon av det romantiske og frodige. Dette kan komme til uttrykk ved å plassere en overflod av blomstrende planter på forskjellige steder utendørs og dermed skape et slags romantisk 'organisert kaos'.

Blomster

Avskårne blomster

Innenfor avskårne blomster ser vi at fargen rosa er aktuell. En farge som fremkaller følelsen av ro, trygghet, velferd og trivsel. Med store slående buketter, skaper man en futuristisk og frodig stil.